shutterstock_126663689

Marcel

‘Het kriebelde al een tijdje: ‘eigenlijk zou ik voor mezelf moeten beginnen.’ Maar toen ik nog in vaste dienst werkte, was het nemen van die stap toch groot. Totdat het bedrijf waar ik als Timmerman werkte zijn deuren sloot. Via een collega werd ik getipt over 2ACT. Ik ben gaan praten, heb me uitgebreid laten voorlichten en inmiddels ben ik al weer 8 jaar aangesloten bij de organisatie. Voor mij is het deel uitmaken van 2ACT echt een uitkomst. M’n administratie doe ik zelf, maar het rond bellen voor werk laat ik over aan 2ACT. Zo kan ik altijd doen wat ik echt leuk vind als ZZP-er en dat is Timmeren.

shutterstock_279694760

Leo

Leo is Tegelzetter en sinds 2004 aangesloten bij 2ACT. De jaren dat ik als ZZP-er werk ben ik maar wat blij dat ik mij toen heb aangesloten bij 2ACT. Dit heeft mijn bedrijf en mijzelf zeker goed gedaan. Als een werk afloopt dan bel ik Han of René en zij gaan voor mij opzoek naar een nieuwe opdracht. Zonder paniek dat ik geen werk meer heb en de hele dag moeten rondbellen voor een volgende klus maak ik mijn werk fluitend af en start vervolgens op een volgende klus. Als ZZP-er blijf ik zelfstandig en stuur ik zelf de facturen maar sta je er niet alleen voor en dat bevalt mij na alle jaren nog steeds prima.

Foto7_klein

Albert

‘Ik speelde al geruime tijd met de gedachte om voor mezelf te beginnen. Maar het idee van zelf klanten werven hield me tegen en in boekhouden ben ik ook geen kei. In december 2005 las ik een advertentie van 2ACT in de krant. Ik heb een afspraak gemaakt en na een half uur praten waren we al rond. Een week later had ik mijn eerste klus en sindsdien heb ik altijd werk gehad, zelfs in de winter. De klantenwerving en administratie laat ik door 2ACT doen. Daarvoor draag ik een percentage van mijn omzet af en dat betaal ik met liefde; ik krijg er genoeg voor terug. Mijn advies? Als je een goede vakman bent, zit je gebeiteld bij 2ACT!’.